Jordnära Rymd Om författaren Innehållsförteckning Utdrag ur boken Varför skrev jag boken? Länkar till mina webbplatser med rymdhistoria Gästbok
 


Omslaget till"Jordnära Rymd".

I sina ”tekniska memoarer” redogör en av Sveriges rymdpionjärer, Sven Grahn, för hittills föga kända detaljer om de stora rymdprojekten som de första satelliterna, Gagarins rymdfärd, månlandningen, rymdstationer och Rymdfärjan.

Memoarerna ger också en unik inblick i svensk rymdverksamhet under femtio år: en ”vy från insidan” i de stora svenska rymdprojekten – forskningssatelliterna Viking, Freja, Astrid, Odin, TV-satelliten Tele-X och månsonden SMART-1. Du kan också läsa om hur Christer Fuglesang utsågs till svensk astronautkandidat.

Författaren hämtar material för denna berättelse från sin egen 35-åriga yrkesverksamhet i Rymdbolaget som han avslutade som teknisk direktör.

Texten innehåller också ett fascinerande kapitel om hur en grupp amatörer avslöjade detaljer om det kalla krigets hemliga rymdprojekt genom privat signalspaning.

Rymdfartens begränsningar och framtida möjligheter är också ett tema för boken. Går det att sänka kostnaderna för rymdfart och är rymdturism realistiskt?

Författare
Titel
Förlag
Ca-pris
Sidantal
Försäljning

Sven Grahn
Jordnära Rymd
Instant Book
300 kr
468
Bokhandeln & instant Bookstore
AdLibris . Bokus . Bokia

ISBN
Format
Band
Illustrerad
Genre
Vikt

978-91-85671-97-7
210 x 297 mm
Häftad, stort format
Ja, färg
Memoarer
1330 gLäs bl.a. om rymdteleskopet Odin.

 

 Publicerad i juni 2011